Buddha bowl

Hört talas om buddha bowl? 

Att sallader mer hör sommaren till tycker jag är något av det tråkigaste och mest klichéartade man kan uttala sig om när det kommer till mat. Då har man aldrig testat göra en buddha bowl, säger jag. (Eller utan att använda ett hipster-uttryck som buddha bowl - "en-skål-med-massor-av-gött-och-näringsrikt"

Jag har endast princip ätit olika versioner av buddha bowls till både lunch och middag det senaste året då jag bestämde mig för att steppa up my green game. Det går att variera i all oändlighet, lägga till kött/fisk/bönor/annat protein, olika dressingar, äta kallt eller varmt etc. 

Vad är då själva konceptet buddha bowl aka "en-skål-med-massor-av-gött-och-näringsrikt"?
Basen består av något i stil med ris, quinoa, bulgur, matvete etc. Sen något grönt, desto mörkare desto bättre. Grönkål, spenat, broccoli med mera och sedan ett protein av något slag.
Och sen går du helt crazy om du vill och lägger på allt du kan hitta i kylen och skafferiet. Morötter, bönor, blomkål, sötpotatis, olivolja, zucchini, avokado... Ni förstår.

Som yours truly som vill att ni ska må bra och äta gott så länkar jag också en sida med 37 olika recept på dessa finurliga bowls här.
 

Alla bilder hittade på pinterest 

-----------

Tyra Nord