Back to All Events

FASCIA FLOW WORKSHOP

Alla som har sett en katt göra sin morgonstrech från topp till svansspets kan få en bild av hur elasticitet ser ut och fungerar. Det är en väl avvägd balans mellan timing, ihopdragande krafter, förlängande strech, förflyttelse av tyngdpunkt och ger en ytterst njutbar känsla.

Våra kroppar fungerar ungefär på samma sätt. Fasciastrukturen, det vi allmänt kallar bindväv, är en struktur i kroppen som har många egenskaper. Förutom att vara stödjevävnad kring muskler, organ, kärl och skelett så har den även en stor betydelse för vårt sätt att röra oss. Den fungerar som ett tredimensionellt nät som alltid samverkar med muskulaturen. Den har både en sammanhållande och förlängande förmåga. Det är det som ger oss elasticitet. Och även stabilitet. Fascian älskar rörelse av alla slag och kräver det för att fungera som den ska.

I vår Fascia Flow Workshop jobbar vi med rörelser för att känna, aktivera, strecha och förstå hur viktig fascian är när vi tränar. Övningarna är hämtade från yoga, pilates, dans och andra rörelseformer. Vi har även en teoretisk del där du får veta mer om var den sitter i kroppen och vad den består av.

Workshopen är en bra introduktion för dig som vill träna vidare på vår kurs i Fascia Flow v 43-50!

Lärare: Liselotte Reivén - Movement Center
Dag & tid: Lör 15 okt kl 10-14. Det blir paus emellan så ta med dig något att stoppa i magen. Kylskåp och micro finns.
Anmälan: Maila namn och adress till info@studioflow.se
Investering: 850 kr för innehavare av klippkort på FLOW - 950 kr för övriga
Svar tillbaka och betalning via faktura bekräftar din anmälan. Anmälan är bindande, återbetalning görs mot läkarintyg.

Välkommen!

Läs mer om Liselotte och Fascia Flow på www.movementcenter.se
 

Earlier Event: October 6
BEYOGA365 MEET UP
Later Event: October 21
EMBODIED INTELLIGENCE