Back to All Events

FASCIA FLOW ÖPPNA KLASSER

Alla som har sett en katt göra sin morgonstrech från topp till svansspets kan få en bild av hur elasticitet ser ut och fungerar. Det är en väl avvägd balans mellan timing, ihopdragande krafter, förlängande strech, förflyttelse av tyngdpunkt och ger en ytterst njutbar känsla.

Våra kroppar fungerar ungefär på samma sätt. Fasciastrukturen, det vi allmänt kallar bindväv, är en struktur i kroppen som har många egenskaper. Förutom att vara stödjevävnad kring muskler, organ, kärl och skelett så har den även en stor betydelse för vårt sätt att röra oss. Den fungerar som ett tredimensionellt nät som alltid samverkar med muskulaturen. Den har både en sammanhållande och förlängande förmåga. Det är det som ger oss elasticitet. Och även stabilitet. Fascian älskar rörelse av alla slag och kräver det för att fungera som den ska.

I vår kurs i Fascia Flow jobbar vi med övningar på matta baserat i yoga och pilatesteknik. Under 8 veckor träffas vi och odlar förståelsen för hur kroppen hänger ihop, hur vi kan hitta ett flöde och en skön dynamik i våra rörelser. Vi jobbar med smidighet, styrka, sensorik, kroppsuppfattning och strävar mot att förstå hur bindvävens egenskaper kan hjälpa oss träna säkert och utan risk att skada oss i ytterlägen.

Lärare: Liselotte Reivén - Movement Center
Dag & tid: Onsdagar 2 nov - 14 dec kl 19.15-20.15 (dock ej ons 9 nov)
Anmälan: Maila namn och adress till info@studioflow.se

Välkommen!

Läs mer om Liselotte, grundare av Fascia Flow på www.movementcenter.se

Earlier Event: October 23
BEYOGA365 MEET UP
Later Event: November 10
SÖK MOTSTÅNDET OCH RÖR DIG LÄTTARE