Back to All Events

MOVEMENT FLOW & GARUDA MED CLARA


MOVEMENT FLOW och GARUDA på studio FLOW torsdag 1:a december.
Två härligt flödande eftermiddags klasser att inleda december med. Var med på en eller stanna kvar och delta på båda. Efter klasserna får du gärna hänga kvar en stund. Vi bjuder på te och lite MOVEAT fika (med adventsfeeling).
 
Om klasserna;
MOVEMENT FLOW – en flödande rörelseklass med influenser från vinyasa/dynamisk yoga. Vi utmanar hela kroppen på en 360° resa runt mattan! Klassen startar med en PRE FLOW, som förbereder, skapar värme och ger dig utrymme att känna in vad Du har att jobba med just idag. Därefter går vi in i den lite mer utmanande PEAK delen. Mer värme, flöden och sammansatta sekvenser. Klassen avslutas med en FINISHING FLOW. Vi saktar ned, börjar släppa taget och låter gravitationen ta över mer och mer.
 
GARUDA – garudametoden är en holistisk träningsform där stor vikt läggs på funktionella och varierande rörelser, som skapar stabilitet, styrka och en känsla av rymd i din kropp. Tekniken har hämtat inspiration från yoga, pilates, tai chi, dans och kampsport. I den här klassen utgår vi från GARUDA Matwork och series Seated and Standing. Vi står, sitter eller ligger på mattan (minimalt med belastning på handleder).
 
MOVEAT – Clara Dymèn,
-Efter att ha levt över halva mitt liv med kronisk/långvarig smärta till följd av en genetisk bindvävssjukdom har rörelse, natur och näringsrik, "ren" mat kommit att spela en stor roll i mitt liv. Dessa delar har blivit mitt sätt att göra vad jag kan för att minimera, distrahera och/eller hantera ständig smärta.  När man under perioder i princip bara klarat av att ligga och andas (och vifta lite på tårna...) blir tacksamheten över att kunna använda kroppen, röra sig och på så vis flytta fokus från de delar som för dagen/stunden "skriker högst", stor. Jag jobbar hela tiden med att försöka uppskatta allt det som faktiskt funkar!
 
I mitt arbete som tränare lägger jag stor vikt på funktionell mobilitet, stabilitet och styrka. Fokus ligger på att röra sig bättre innan vi rör oss mer. Att optimera rörelsens kvalité. I alla delar, i så många situationer som möjligt. Jag tror på att jobba med en tydlig medvetenhet. Att skapa klarhet i kroppens förmåga att röra sig och att öka vår förmåga att kontrollera kroppen i olika riktningar, vinklar och hastigheter. Genom att utsätta kroppens celler för en stor variation och alternerande belastning stärks hela systemet.

Lärare: Clara Dymén
Dag & tid: Tors 1 dec 16.45-17.30 samt 17.45-18.30
Anmälan: Boka din plats via timecenter.se/studioflow (bokningen öppnar 2 v innan)

Foto: vegafoto.se

Earlier Event: November 24
TURKEY DAY FLOW MED MARIELL
Later Event: December 5
KONSTEN ATT ANDAS - onlinekurs