Back to All Events

KONSTEN ATT ANDAS - onlinekurs

Vi andas varje dag. Andetaget följer med oss vart än vi går. Vad än vi gör. Andetaget berättar för oss hur vi mår. Om vi lägger märke till det. Om vi ger det uppmärksamhet och närvaro. Lättare att säga än att göra. Faktum är att andningen och lungorna är ett organ vi kan lära oss att styra för att nyttja hela kroppens kapacitet, både fysiskt och mentalt. 

När vi är stressade hamnar andetaget högre upp, blir ytligare och våra axlar åker oftast upp till öronen, bröstryggen gör ont och höfterna blir stela. Humöret svajar och stubinen blir kortare. Lär vi oss att både använda och nyttja andetaget kan vi också hjälpa oss själva att behålla lugnet i oroliga eller stressade situationer och få den fysiska kroppen mer avslappnad. Hjärnan och nervsystemet fungerar bättre och allt inom dig samarbetar med varandra. När andetaget samarbetar med den fysiska kroppens rörelser kan du också få ut mer av din träning. 

På den här onlinekursen får du tillgång till:
- Introduktionsföreläsning om andetaget, lungorna, olika tekniker och dess fördelar
- Fyra veckor av filmade andningsövningar som du kan ta med dig i din vardag
- Gruppdiskussion och erfarenhetsutbyte i skrift

Start: Mån 5 dec får du tillgång material med föreläsning samt första övningen. Varje måndag får du sedan nya filmade övningar. Mån 26 dec är sista måndagen som material kommer ut.

Kursen löper över fyra veckor som för många är de mest hektiska på året. Föreläsningen är lite längre men övningarna korta så att du kan ta några minuter varje dag till att andas, minska stressen och behålla lugnet året ut. 

Anmälan: Maila namn och adress till johanna@studioflow.se
Investering: 500 kr - betalas mot faktura. Anmälan är bindande.
Utrustning: Du behöver tillgång till bra internetuppkoppling som kan streama video. Mer info om plattformar kommer vid anmälan.

Om Johanna:
Johanna är idrottslärare i botten och har flertalet instruktörsutbildningar i bagaget samt närmare 1000 utbildningstimmar inom yoga. Hon jobbar med yoga och träning på heltid och driver studion FLOW i Göteborg. Johanna har också erfarenhet av depression och utmattning och använder medveten andning som ett redskap dagligen för energi, fysisk utveckling och mental avslappning. 

Välkommen med din anmälan!

Foto: vegafoto.se
Earlier Event: December 1
MOVEMENT FLOW & GARUDA MED CLARA
Later Event: December 14
MINDFUL LEADERSHIP FOR THE MODERN WORKER