Back to All Events

FÖRDJUPNINGSKURS YOGA

Välkommen till en fördjupningskurs i yoga som riktar sig till dig som vill investera i dig själv och fördjupa din egen praktisering eller vill komplettera med yogans filosofi och tekniker i ditt dagliga arbete. Det är en fördjupning för dig som är nyfiken på hur yoga kan berika livet på flera olika plan, utveckla och begrunda beteende- och tankemönster och ge dig mer närvaro och medvetenhet i vardagen och i relationen med dig själv och omgivningen. Fysiskt, mentalt och energimässigt kan du ge dig möjligheten att transformeras och finna både rörlighet och stabilitet i allt det som är föränderligt.

”Yoga does not just change the way we see things, it transforms the person who sees” – B.K.S Iyengar

Innehåll:
•    Yogans filosofi och grunder
•    Fysisk asanapraktisering/yoga
•    Anatomi och fysiologi utifrån olika behov och kroppar
•    Hur sekvenser sätts samman och hur du skapar en stark sadhana (egenpraktik) på egen hand
•    Utforska energier och den subtila kroppen
•    Pranayama/andningsövningar
•    Meditation, mantra och chanting

För vem?
Fördjupningen är öppen för alla oavsett hur länge du har yogat, om du är ny eller mer erfaren. Den är för dig som vill lära dig mer om dig själv och yoga. Kanske har du gått utbildning tidigare och vill repetera eller fördjupa. Jobbar du som terapeut, coach, sjukgymnast eller likande kan det vara en utveckling och komplettering av redan befintliga metoder eller utveckla dig både privat och professionellt. 

Dagarna startar generellt med meditation och fysisk asana/yogapraktisering och efterföljs av teori blandat med praktik. 

Litteratur:
En manual ingår i kursen, litteratur nedan tillkommer om du vill investera i den:
Bhagavad- Gita – exempelvis översättningen av Martin Gansten
The path of the Yoga Sutras – Nicolai Bachman
The anatomy coloring book – Wynn Kapit / Lawrence M Elson
Gifts of imperfections – Brene Brown

”Yoga is the journey of the self, through the self, to the self” – Bhagavad Gita

Lärare: 
Johanna Alvin är utbildad och registrerad för 500H Yoga Alliance i Vinyasa Flow med inspiration från hatha, anusara och embodied flow. Hon har studerat intensivt med Satu Tuomela och Tiina Ravelin och inspireras ständigt av exempelvis Tara Judelle, Anja Bergh, Bonnie Bainbridge Cohen, Sianna Sherman och Donna Farhi. Hon är utbildad idrottslärare, har flertalet utbildningar i anatomi och fysiologi och uppdaterar sig ständigt om kroppens strukturer och möjligheter. Förutom att undervisa klasser och workshops driver hon även yogastudion FLOW i Göteborg. Där håller hon även i delar av 200h grundutbildning för yogalärare samt utbildar i yin yoga.  Hennes yogaklasser karaktäriseras av mycket hjärta. ”Kreativitet. Rörelse. Närvaro. En grundande kraft för medvetenhet, ärlighet och det genuina. Det är yoga för mig. En form där min inre form möter min yttre form. Där jag möter allt. Mattan är fristaden där allt är tillåtet. De mörka och de ljusa ytterligheterna ger utrymme till allt som finns däremellan. I mellanrummet. In the in between. Flödet som bär det autentiska. Hjärtat. Friheten. Lättheten. Meditationen. Livet.”
www.johannaalvin.com

Tid & plats:
Fördjupningen hålls på FLOW, Gamlestadens Fabriker, Göteborg (www.studioflow.se)
Lör+ Sön 8.30-16 (lunch 12-13)
21-22 okt
18-19 nov
9-10 dec
13-14 jan 2018
10-11 feb 2018
17-18 mars 2018

Investering & Anmälan:
Anmälan sker till info@studioflow.se med ditt namn och adress. Anmälningsavgiften är 2500 kr, betalas vid anmälan och återbetalas ej. Resterande belopp ska betalas senast 45 dagar innan start. Dag 45-31 innan kursstart återbetalas 50% av beloppet (ej anmälningsavgift). En månad innan start sker återbetalning endast mot läkarintyg och då hela beloppet ex anmälningsavgift. 
Investering 12 000 kr ink moms. 

Varmt välkommen!