Back to All Events

Hur blir du vän med din känslighet – mindfulness workshop för tonårstjejer

Är du tjej och mellan 13 och 18 år. Känner du ibland att världen är orimlig och du bara vill försvinna från allt och alla? Upplever du ibland att du inte helt vet hur du skall hantera dina känslor och då behöver du stänga in dig i dig själv? Upplever du mycket oro och stress och särskilt runt PMS kan du uppleva du är deppig, irriterad och ledsen? Blir du mycket påverkad av andras energier och behöver du din egen tid efter du har varit tillsammans med kompisar? Tycker du om att vara i ditt eget sällskap fördjupad i nått du verkligen gillar samtidigt som du tycker om att vara social och närvarande? Känner du ibland att du är annorlunda än alla andra och inte har lust till att vara med i alla aktiviteter som dina kompisar gör? Känner du stor empati för andra djur och människor?

Som högkänsliga personer är vi ofta fulla av medkänsla och empati för andra. Vi är ofta sociala varelser, fulla av energi och uppmärksamma på allt som rör sig runt oss. Vi tar in omgivningen på ett hypersensitivt sätt och vår intuition är ofta stark eftersom vi känner av mycket. Men vi tillåter inte alltid oss själva att lita på den.

Ibland kan det också kännas som vi inte har tillräckligt med hård hud på kroppen. Vi kan lätt bli omtumlade av andras och egna känslor och energier. Vi kan därför bli deprimerade och utmattade om vi inte får tillräckligt med egen tid för återhämning. Och om vi har varit bland människor för länge kan vi ofta få en känsla av att vilja fly undan eftersom energin i vårt inkännande har tagit slut. Vi behöver därför hitta strategier och sätt att ta hand om oss själva på ett bra sätt.

Denna tre timmars workshop introducerar begreppet högkänslighet för dig som är tonårstjej. Vi arbetar med din högkänslighet i relation till mindfulness och hur du lär känna dig själv bättre och blir säkrare på att känna av dina egna gränser. Det är viktigt att du som håller på att växa upp i en överstimulerande värld blir vän med din känslighet, så den kan guida dig ut i livet. Under workshopen samtalar vi och du leds genom olika övningar som kan hjälpa dig med att hitta nya sätt att hantera din egen grad av känslighet. Övningarna kommer ur mindfulness, meditation, yoga och somatiska rörelse-principer.

Workshopen leds av Stine Marcinkowski – författare, inspiratör, certifierad yogalärare och somatic movement educator. Stine, som själv är en känslig person, brinner för att hjälpa andra kvinnor med deras känslighet och personliga hållbarhet. Särskilt är hennes intresse stort kring hormonella frågor (såsom PMS, oro och ångest) och hur vi hantera det genom att praktisera en mer mindful, kontemplativ och kärleksfull tillgång till oss själva och livet i stort.

Läs mer om Stine och hennes arbete på: www.stinemarcinkowski.com

 

Dag & Tid: lördagen 21 oktober  kl. 10-13
Plats: FLOW Yogastudio (läs vägbeskrivning och tips från spårvagn på studioflow.se/kontakt)
Max antal deltagare: 15 personer
Investering: 650 SEK
Anmälan: Maila info@studioflow.se. Anmälan är bindande och betalas via faktura som skickas ut via mail direkt vid anmälan. Skriv din adress och om fakturan ska märkas med något.

Välkommen! 

Foto: Pamela Cortés Bruna

Foto: Pamela Cortés Bruna

Earlier Event: October 7
YOGADAG MED VICTORIA CARP