Back to All Events

Assistering för yogalärare - WORKSHOP


Beröring kan vara helande och läkande. Beröring ger närvaro. Hjärnan, kroppen, sinnena – alla delar av dig mår bra av beröring och är i behov av det. På en yogaklass har vi möjlighet att ge just detta. Om vi gör det medvetet, grundligt, vet varför och med känsla för mottagaren. Assisteringar på en yogaklass kan vara tydliga fysiska beröringar och justeringar men också mer grundande och energigivande. De kan vara flödande och de kan vara stilla. De kan vara med din röst och med din närvaro. De kan ge en förstärkt upplevelse av vad du vill förmedla.

Den här två-dagars workshopen riktar sig till dig som är yogalärare men inte riktigt hittat ditt sätt att assistera så att det känns tryggt och närvarande och/eller för dig som vill fräscha upp dina kunskaper i placering av exempelvis händer eller olika varianter av assisteringar. 

Innehåll:
-Grundlig teoretisk och praktisk genomgång av stående positioner, liggande positioner, balanspositioner, twistar, bakåtböjningar och framåtfällningar och solhälsningen.
- Olika varianter för olika mottagare
- Placering av dig som lärare, trygg ingång och utgång i assistering
- Energigivande assisteringar
- Andra typer av assisteringar än beröring
- Öva på att assistera varandra enskilt och i klass
- Diskussioner och erfarenhetsutbyte med andra yogalärare

Kompendium med bilder på grundläggande positioner ingår så att du kan föra anteckningar i direkt anslutning till den asana som avses.

Denna populära workshop är den enda som kommer genomföras under hösten 2018. Fler datum kommer under våren 2019. 

Lärare: Johanna Alvin
Dag & tid: 8-9 dec kl 9.30-16.30 båda dagarna, lunch 12.30-13.30
Investering: 1700 kr
Anmälan: Maila namn och adress till info@studioflow.se. Anmälan är bindande. Betalas via faktura som skickas direkt vid anmälan, återbetalning sker endast mot läkarintyg.

Önskar du bo på hotell har vi samarbete med Scandic Europa vid centralstationen. Du får 15% rabatt på deras flexpris - kontakta info@studioflow.se för rabattkod. 

Denna workshop kan registreras som 12 h continuing education hours hos Yoga Alliance.

Johanna Alvin är utbildad och registrerad för 500H Yoga Alliance i Vinyasa Flow/Authentic Flow med inspiration från hatha, anusara och embodied flow. Hon har studerat intensivt med Satu Tuomela och Tiina Ravelin och inspireras ständigt av exempelvis Tara Judelle, Anja Bergh, Bonnie Bainbridge Cohen, Sianna Sherman och Donna Farhi. Hon är utbildad idrottslärare, har flertalet utbildningar inom anatomi och fysiologi och uppdaterar sig ständigt om kroppens strukturer och möjligheter. Förutom att undervisa klasser och workshops driver hon även yogastudion FLOW i Göteborg. Där håller hon även i delar av 200h grundutbildning för yogalärare samt utbildar i yin yoga. Hennes yogaklasser karaktäriseras av mycket hjärta. ”Kreativitet. Rörelse. Närvaro. En grundande kraft för medvetenhet, ärlighet och det genuina. Det är yoga för mig. En form där min inre form möter min yttre form. Där jag möter allt. Mattan är fristaden där allt är tillåtet. De mörka och de ljusa ytterligheterna ger utrymme till allt som finns däremellan. I mellanrummet. In the in between. Flödet som bär det autentiska. Hjärtat. Friheten. Lättheten. Meditationen. Livet.”

Foto: Therese Hagstedt

Earlier Event: December 7
AW yoga med Shay Peretz