Back to All Events

REDEFINING YOGA ASANA


Den här kursen handlar om hur vi kan ta vetenskapens teorier och principer till vår fysiska yogapraktik. Oavsett om det handlar om din egen praktik eller för dig som är yogalärare eller tränare.

Trenderna, teknikerna och rönen är många inom yogans värld. Hur ska vi hitta rätt i denna djungel? Detta i kombination med tid, som för många är en begränsad vara idag, gör att förvirringen ibland är ett faktum. Hur ska vi veta vad vi skall lägga vår dyrbara tid på? I kursen ‘Redefining Yoga Asana’ tar upp dessa frågor tillsammans med myter som kan stjälpa snarare än hjälpa. Framförallt kommer det att handla om hur vi kan använda kunskaperna inom anatomi, fysiologi, biomekanik och hälsovetenskap för att skapa en stärkande och smart rörelsepraktik.

 Alla är välkomna
Det spelar ingen roll om du har tidigare kunskaper kring anatomi, fysiologi eller rörelselära. Du kan gå kursen både för att förbättra din egen yogapraktik eller för att använda kunskaperna i din proffession som lärare eller tränare. Fördelningen är ca 50/50 med teori och praktik.

 Kursinnehåll
Några av de ämnen vi kommer att gå igenom är:

-       The Science of Stretching

-       Rörlighet, mobilitet och ledhälsa

-       Yoga och alignment på riktigt

-       Yoga, vetenskap och forskning

-       Vanliga idéer och myter inom yogaasana

 Bridging the gap between science and movement training. Det är min vision. Välkommen till ett utforskande forum där vi tittar närmare på vetenskapens förhållningssätt på det vi utövar i yogan. 

Lärare: Sara Ström, läs mer nedan.
Datum & tid: Helgen 1-2 april 2017. Tiden är kl 10-16.30 båda dagarna.
Plats: Flow i Göteborg
Anmälan: Maila info@studioflow.se
Pris: 1500 kr inkl kurskompendium (Betalas via faktura. Anmälan är bindande. Återbetalning sker endast mot läkarintyg.)

 Om Sara Ström

Sara har många års yrkeserfarenhet inom yoga, hälsa, coaching, träning och rörelse. Hon är utbildad och verksam yogalärare (ERYT-200 & RYT-500) och certifierad inom Viryayoga. Utöver det är hon utbildad Hälsovetare (kandidat samt pågående master), studerat rörelseanalys och rörelselära på avancerad universitetsnivå samt är FRC™ Mobility Specialist och lic. Personlig Tränare. Sara ingår i lärarteamet på Nordiska Yogainstitutet samt skriver regelbundet artiklar och texter inom flertalet forum.

Läs mer på sarastrom.se

 

Earlier Event: March 19
SWEAT FOR CLEAN WATER
Later Event: April 20
BARNYOGA 4-7 år - Omgång 2 2017