Back to All Events

EMBODIED YIN YOGA - MODUL 2


I Yin yoga skapar vi mjuka (men också ibland mer dynamiska) flöden med positioner som hålls under längre tid för att bemöta med Maitri, loving kindness. Positionerna stimulerar energiflödet i meridianerna, energikanalerna i kroppen.I en tid med mycket yang influenser kan yin hjälpa oss att stanna upp, reflektera och börja om.

Yin Yoga ökar medvetenheten och kontakten mellan kropp och sinne och i varje dimension kan mer utrymme ge mer plats och hjälpa oss att släppa på spänningar och begränsningar. Bindväv och fascia stimuleras såväl som det mentala och yin yogan är en väg till vårt innersta. Att våga lyssna, våga känna och våga vara.

På den här utbildningen lär vi oss om:
- kinesisk medicin i relation till yin yoga
- hur du kan fördjupa yinpraktiseringen med pranayama och meditation
- positioner och förstå dess olika varianter beroende på deltagare
- hur du använder props och ger helande assisteringar
- utforskandet av Embodied Flow™ practices
- olika sätt att leda en säker och inspirerande yinklass
- hur du kan sammanfläta förhållningssättet och filosofin bakom yin i livet även utanför mattan

MODUL 1, 7-9 april 2017: 25 undervisningstimmar + 25 timmar hemläxa
Innehållet ser du ovan med utgångspunkt positioner och meridianer.
Tider: Fre-sön 9-17

MODUL 2, 25-27 aug 2017: 25 undervisningstimmar + 25 timmar hemläxa
Innehållet ser du ovan med utgångspunkt elementen, embodied feel and touch.
Tider: Fre-sön 9-17

Du kan gå utbildningen med syfte att undervisa eller att fördjupa din egen praktisering. Du kan gå endast modul 1, 2 eller båda.
Efter modul 1 kan du som är utbildad yogalärare sedan tidigare börja undervisa yin. Efter modul 1 och 2 kan du beskriva dina yinklasser som embodied yin inspirerade. 
Din egen praktisering, sadhana, är en viktig del efter utbildningen för att möta dig själv, känna vad en position kan ge och effekten både kortsiktigt och långsiktigt. För att vara en lärare som förmedlar ödmjukhet behöver du också vara ödmjuk inför dig själv. 

Pris: 6500 SEK (ex. 6% moms) per modul
Reservationsavgift: 1000 SEK (ex. 6% moms) per modul
Allt är föränderligt och saker kan hända. Om du behöver avboka din plats med mindre än en månad kvar till utbildningen återbetalas ej reservationsavgiften. Behöver du avboka med mindre än 2 veckor innan utbildningen får du tillbaka 50% av det totala beloppet. Behöver du avboka dagen innan eller samma dag gör vi inga återbetalningar.
Hör av dig om du behöver delbetala din utbildning så hittar vi ett upplägg.
Utbildningen ska vara betald senast 1 mån innan modulens start.

Anmälan: Maila johanna@alvin.nu och berätta kort om din yogaresa hittills och vad det är med yin som lockar dig. Anmälan är bekräftad när du fått svar på ditt mail och reservationsavgiften är inbetald. Maila också ditt namn, adress och om fakturan skall märkas med något speciellt.

Plats: FLOW, Gamlestadsvägen 4, Hus B3, Göteborg

Utbildare: Johanna Alvin (ERYT500, 100h Embodied Yin). 
Johanna har studerat intensivt med Satu Tuomela och Tiina Ravelin och inspireras ständigt av exempelvis Tara Judelle, Anja Bergh, Bonnie Bainbridge Cohen, Sianna Sherman och Donna Farhi. Hon är utbildad idrottslärare och uppdaterar sig ständigt om kroppens strukturer och möjligheter. Hennes yin klasser karaktäriseras av mycket hjärta. ”Kreativitet. Rörelse. Närvaro. En grundande kraft för medvetenhet, ärlighet och det genuina. Det är yoga för mig. En form där min inre form möter min yttre form. Där jag möter allt. Mattan är fristaden där allt är tillåtet. De mörka och de ljusa ytterligheterna ger utrymme till allt som finns däremellan. I mellanrummet. In the inbetween. Flödet som bär det autentiska. Hjärtat. Friheten. Lättheten. Meditationen. Livet.” Läs mer om Johanna på johannaalvin.com