Back to All Events

Hur kan du undvika skador i yoga? - Kostnadsfritt!

Vad är egentligen en skadeförebyggande och medveten yogapraktisering? Det kan finnas olika vägar och tekniker till att hålla sig skadefri men gemensamt för dem är att arbeta utefter sina förutsättningar och ett tekniskt och säkert rörelsemönster snarare än att klämma sig in i en föreställd position.

Under kvällen tittar vi på Alexanderteknik under ledning av Barbro Olsson. Med hjälp av Alexanderteknik kan du bli medveten om dina personliga hållning - och rörelsevanor som kan bli hinder för ditt yogautövande eller leda till skador. 
Genom att först stanna upp och sedan utgå från att känna stöd av underlaget och låta varje rörelse komma från hela dig kan du röra dig med mer lätthet och frihet. Barbro berättar och demonstrerar varför huvudets riktning är viktig för balans och koordination. 
Vi går under kvällen igenom några grundläggande yogaövningar, sittandet vid meditation och en liggande aktiv vila.

Barbro har 30 års erfarenhet som lärare i Alexanderteknik och är verksam i Göteborg. Hon undervisar både grupper och enskilda lektioner. Tillsammans med Johanna Alvin, yogalärare på FLOW, väver de samman dessa tekniker för ett så naturligt och fritt flöde som möjligt för kroppen. Låt dig själv göra positionen - inte positionen göra dig. Välkommen att uppleva kroppen efter dina förutsättningar och göra den stark och hel. 

Läs mer om Barbro och Alexanderteknik:  http://alexandertechnique.se

Dag & Tid: Ons 10 maj kl 18.00-20.00
Lärare: Barbro Olsson (Johanna Alvin)
Anmälan: Bokas via timecenter.se/studioflow
Kvällen är kostnadsfri och platserna är begränsade. Vänligen avboka din plats om du inte planerar att komma så att någon annan får möjlighet att komma i ditt ställe. Detta sker 4 timmar innan start.

Välkommen!