Back to All Events

GONGBAD/MEDITATION VT 2018

Gongens ljudvibrationer anses innehålla exakt samma svängningar som mantrat AUM och har använts i årtusenden för olika ändamål. Vibrationerna som bildas har visat sig skapa djup avslappning, hälsa och välmående.

Ljudet tar dig bortom tankesnurret och sinnet kapitulerar. Tankar och känslor stillar sig och sinnet blir lugnare. På så vis minskar stresspåslagen i kroppen och de självläkande systemen kan fungera mer normalt. Vibrationerna har även en transformerande effekt och man kan ofta röra sig mer fritt, tänka större, känna glädje och ta in livet lite mer - känna sig som "ny". Vi kan också släppa djupt liggande spänningar och känna oss vitaliserade efteråt.

Idag finns en ökad medvetenhet om hur ljud påverkar oss och i yogafilosofin anser man sedan länge att ljudvibrationer bl a påverkar hjärnan och nervsystemet, skapar läkande, vitaliserande och balanserande vibrationer i kroppens alla celler, vävnader och system, samt balanserar energisystemet. Våra kroppar är ljudledande (vi består av 70-80 % vatten) och ljudet når in via öronen, vagusnerven, huden och våra energipunkter.

Gongbad har ingenting med vatten att göra. Ett gongbad är gongens vibrationer som sköljer genom kropp och sinne, och känslan av att man badar i ett hav av ljud. Som en inre massage som tar dig med på en resa inåt och balanserar det som behövs.

De fyra tillfällena under våren innehåller mjuka yogarörelser, andningsövningar och gongbad. Du kan medverka vid enstaka tillfällen eller köpa ett klippkort till alla fyra. Se mer info nedan.

Om Camilla Lindberg:
Camilla har lång erfarenhet av ett friskvårdande och holistiskt synsätt på människors hälsa och livsstil. Idag arbetar hon med yoga, meditation, gong och ljudvibrationer, rawfood, näring, hälsocoachning och olika terapeutiska kroppsbehandlingar. Metoder som hon känner berikar och stöttar människor att finna balans, hållbar hälsa och kraft att påverka sitt liv i positiv riktning.

Camilla upplevde gongarna under en yogalärarutbildning för 10 år sedan och blev förälskad. Sedan dess är deras magiska ljudvibrationer självklara följeslagare. Yogan och meditationen kom in i hennes liv för över 25 år sedan och hon har praktiserat och utbildat sig inom många olika former och varianter, däribland yinyoga, kundalini-/medicinsk yoga och hatha-/vinyasayoga.

Hon vill uppmuntra alla till mer stillhet och reflektion. I den snabba och prestationsinriktade värld vi lever idag känner sig många människor pressade, trötta och otillräckliga. Det blir lätt att springa bort från sig själv, sina känslor och sitt välmående. Om vi regelbundet värdesätter att stanna upp, vara närvarande och öppna blicken inåt får vi tillgång till kraften, harmonin och livsglädjen i oss själva. Och när vi mår bra i oss själva tar vi kloka beslut för vår egen och andras del. I förlängningen bidrar det till en bättre värld - och vem vill inte ha det.

Camilla driver företaget Happy Yoga och du kan läsa mer på www.happyyoga.se och Facebooksidan https://www.facebook.com/Happy-Yoga-Raw-Food-177915758947665/?ref=aymt_homepage_panel

Dag & Tid: Sön 28 jan, 25 feb, 25 mars samt 6 maj kl 14.15-16.30
Investering: 350 kr för enstaka tillfälle eller klippkort för 1200 kr för alla fyra tillfällen och de betalas i en klumpsumma vid första tillfället. Du kan också välja att dela ditt klippkort med någon om ni vill vara med vid tex två tillfällen, alternativt vara fyra st som delar på ett klippkort vid ett enstaka tillfälle. Betalas med kort på plats, oavsett vilket alternativ du väljer.
Anmälan: Maila info@studioflow.se. Anmälan är bindande. Om du ej dyker upp får du istället en faktura till din mail att betala. 

Ha gärna mjuka, varma kläder när du kommer och du är varmt välkommen!

Earlier Event: May 4
Pilates & Fascia Flow® Weekend
Later Event: May 17
FLOW Mat & Prat