Back to All Events

Lyssna till kroppen - den talar till dig.

Yoga, meditation, bodywork, och mycket mer.

Under denna 4-timmarsworkshop kommer vi utifrån olika metoder ifrån bland annat yoga och somatics utforska konversationen mellan kropp och sinne, och undersöka sambandet mellan vår närvaro/icke-närvaro och våra känsloupplevelser.

Din kropp bär din historia, från födseln till idag. I många yogasammanhang pratas det om att vi kan befria oss själva från lidande genom att "släppa vår historia", men vad är det egentligen vi menar? Och vad händer med sinnet respektive kroppen?  Och (kanske mest spännande) finns det berättelser om oss själva som vi upprätthåller utan att vara medvetna om det?*

För att komma vidare i vår egen läkning, oavsett om det gäller en fysisk skada eller ett oönskat beteende, måste vi ofta synliggöra någon viss aspekt av oss själva. Genom att lära oss att lyssna till kroppen kan vi lägga märket till våra somatiska mönster, få en djupare förståelse för vår upplevelse, och med tiden frigöra blockader. 

Workshoppen avslutas med sharing och rawfood-fika. Ange ev. allergier vid bokning.

*Svar: självklart!

OM EMMA:
Emma har varit yoga frälst sedan 2007, och har därifrån utforskat den inre såsom den yttre världen genom yoga och meditation.

Jag tror på frihet i våra kroppar, och att få tillgång till hela oss, allt från kropp, själ och sinne. Genom att skapa oss en en egen uppfattning av kroppen och sinnet och lära oss vad frihet verkligen är, kanske vi kan sprida det vidare som frihet i världen? 

Genom yogans fantastiska dynamik och stillhet arbetar jag ur ett somatiskt perspektiv, att vara i Soma, Din upplevelse av Din kropp. Förutom Vinyasa, yin, återhämtande yoga och yoga somatics delar jag även Somatic bodywork, en mjuk inlyssnande behandlingsform. Att känna närvaron som lever innanför vår hud, där kommer vi långt. 

OM FANNY:
Efter en kort men spännande karriär som forskare inom biomedicin sadlade jag om och började undervisa yoga. Bästa beslutet hittills i mitt liv! Jag älskar att dela med mig av yoga och se transformationen som sker hos dem som vågar blicka inåt.

Jag undervisar idag både yin och en mer dynamisk yoga med influenser från embodied flow och anusara. För mig är det viktigt att din praktik på mattan är närande, med säker biodynamik och stor kroppslig närvaro. Mitt mål med mina klasser är att erbjuda ett andningshål där du som deltagare får möjlighet att landa i kroppen och släppa stress och spänningar, och på så vis möta sig själva på ett djupare plan, under allt vardagsbrus. Vår snabba livsstil idag erbjuder inte många naturliga pauser för reflektion och återhämtning, och det är lätt att tappa bort vad som är viktigt längs vägen. Då kan yoga vara ett redskap för att hitta tillbaka, och vidga horisonten, genom ökad närvaro och frihet.

Dag & Tid: Lör 17 juni 15.00-19.00
Plats: FLOW Yogastudio (för vägbeskrivning och spårvagnsinfo: studioflow.se/kontakt)
Investering: 600 kr på faktura
Anmälan: Maila info@studioflow.se. Anmälan är bindande. Skriv ditt namn och din adress så får du faktura via mail. Återbetalning sker endast mot läkarintyg.

Välkommen!

 

Earlier Event: June 5
FÖRDJUPNINGSKURS YOGA
Later Event: June 18
FAMILJEYOGA 3-7 år + 8-14 år