Back to All Events

Hur blir känslighet en gåva – mindfulness workshop med Stine Marcinkowski

Endags-workshop för känsliga och passionerade kvinnor

Hur kan större medvetenhet och en mindful tillgång till livet göra oss mer observanta på oss själva och våra behov, så vi kan ta bättre hänsyn till vår egen kropps signaler? Hur kan vi hantera stress och oro genom att fokusera på nuet och andas. Hur lär vi oss att koppla av och veta vad som är bra för oss på riktigt? Och hur lär vi oss som känslig individ och kvinna att sätta gränser så vi inte känner en massa skuld över att säga nej?

Som högkänsliga personer är vi ofta fulla av medkänsla och empati för andra. Vi är ofta sociala varelser, passionerade och uppmärksamma på allt som rör sig runt oss. Vi tar in omgivningen på ett hypersensitivt sätt och vår intuition är ofta stark eftersom vi känner av mycket.

Ibland kan det kännas som vi inte har tillräckligt med hård hud på kroppen. Vi kan lätt bli omtumlade av andras och egna känslor och energier. Vi kan också bli deprimerade och utmattade om vi inte får tillräckligt med egen tid för återhämning. Och om vi har varit bland människor för länge kan vi ofta få en känsla av att vilja fly undan eftersom energin i vårt inkännande har tagit slut. Vi behöver därför hitta strategier och sätt att ta hand om oss själva på ett bra sätt.

Högkänslighet kan ofta missuppfattas som att vara introvert, fast det är inte samma sak. Man kan vara extrovert och högkänslig och därför behöva mycket tid för återhämtning efter sociala engagemang och jobbet på en arbetsplats. Detta kan medföra en känsla av att känna sig fel och inte räcka till. Fast det är tvärtom. Känsligheten är en gåva och om vi inte lär oss att lyssna på den men bara kör över våra stoppsignaler, tappar vi kontakten med oss själva och vår intuition.

Denna tre timmars workshop introducerar begreppet högkänslighet och ser det i relation till mindfulness och personlig hållbarhet. Vi genomgår en rad övningar som kan hjälpa dig med att hitta nya sätt att hantera din egen grad av känslighet. Övningarna kommer ur mindfulness, meditation, yoga och somatiska rörelse-principer.

Workshopen leds av Stine Marcinkowski – författare, inspiratör, certifierad yogalärare och somatic movement educator. Stine, som själv är en känslig person, brinner för att hjälpa andra kvinnor med deras känslighet och personliga hållbarhet. Särskilt är hennes intresse stort kring hormonella frågor (såsom PMS, oro och ångest) och hur vi hantera det genom att praktisera en mer mindful, kontemplativ och kärleksfull tillgång till oss själva och livet i stort.

Läs mer om Stine och hennes arbete på: www.stinemarcinkowski.com

 

Vart: Studio FLOW, Gamlestadsvägen 4, Hus B3, 415 02 Göteborg. Vägbeskrivning och tips på hur man hittar från spårvagnen finns på www.studioflow.se/kontakt
Tid: lördagen 16 september 2017 kl. 10-13
Max antal deltagare: 15 personer
Pris: 650 kr
Anmälan görs till: info@studioflow.se. Anmälan är bindande och betalas via faktura som skickas direkt vid anmälan. Skriv namn, adress och om fakturan ska märkas med något speciellt. Återbetalning sker mot läkarintyg.

Välkommen!

Earlier Event: September 11
Yoga Flow by CASALL
Later Event: October 7
YOGADAG MED VICTORIA CARP