Back to All Events

YIN YOGA GRUNDUTBILDNING - fullbokad


Välkommen till en grundutbildning i Yin Yoga med Johanna Alvin & Liselotte Reivén.
Utbildningen är för närvarande fullbokad men det går bra att sätta upp sig på reservlista.

Yin yoga är en medveten närvaro i stillheten. Där du möter allt, det bekväma och det obekväma. I, för det mesta, sittande och liggande positioner ligger fokus på bindväv, skelett, ledband, ligament och de inre organen. Den inre kommunikationen, informationsflödet, cirkulationen och följsamheten i kroppen kan förbättras då musklerna får slappna av och strukturen får en stöttning både från insidan och utsidan. Yin handlar också om återhämtning, balansering av energi, klarhet i sinnet och kan hjälpa att släppa på stress och spänningar.

Yin är komplementet till yang. Tålamodet. Mjukheten. Stöttningen. Reflektionen. Grundande energi. Yin yogan är en väg till vårt innersta. Att våga lyssna, väga känna och våga vara.

Innehåll:

·      Grunden i yin yoga – vad är yin yoga i teori och praktik

·      Yin yogans filosofi

·      Anatomi i yin yoga

·      Yin yogans positioner och dess variationer för olika kroppar

·      Kinesisk medicin – meridianer, yin/yang, elementen

·      Passuppbyggnad/sekvenser/tema

·      Användning av props

·      Pedagogik/lärarrollen

·      Kärleksfull vänlighet, omtänksamhet och öppenhet - beröringens helande kraft

·      Andning och meditation

Dag & Tid:
Tors-sön 1-4 mars 2018
8.30-16.30 (lunch ca 12-13.15)
26 h lärarledd undervisning på plats – 14 h egna studier

Plats: FLOW Yogastudio Göteborg (www.studioflow.se)

Litteratur:
Manual delas ut på plats, ta med dig följande litteratur:

The complete guide to yin yoga” – Bernie Clark

"Anatomy Trains" - Tom Myers

"Yoga; fascia anatomy and movement" - Joanne Avison

Du får också fler litteraturtips på plats för vidare studier

Vem kan delta?
Den här kursen är öppen för alla och olika behov. Efterarbetet med egna studier kan variera beroende på vilket behov du har. Om du vill undervisa, använda yin med klienter eller vill fördjupa din egen kunskap eller praktisering. Samtliga bör ha gått på yin yoga i minst sex månader. Är du osäker på om du kan delta på kursen – maila johanna@studioflow.se

·      Du som önskar ett certifikat för att undervisa i yin yoga behöver ha någon form av yogautbildning i grunden, då detta är en påbyggnad och förutsätter en del kunskap om yogans filosofi och yoga som helhet.

·      Är du terapeut av något slag och vill använda yin med dina klienter vid privata sessioner får du ett kursintyg efter avslutad undervisning samt egna studier.

·      Är du privatperson som vill fördjupa din egen praktisering av yin får du ett kursintyg efter avslutad undervisning samt egna studier.

Kursen kan registreras som 40 h continuing studies hos Yoga Alliance.

Investering:
5000 kr ink 1500 kr i anmälningsavgift

Anmälan:
Maila en kort beskrivning om vem du är och vilken roll yin yogan har i ditt liv. Beskriv också vad du vill ha ut av den här kursen samt om det finns några förutsättningar jag bör känna till.

Skicka detta samt namn och adress till johanna@studioflow.se

Anmälan är bindande och en faktura på anmälningsavgiften skickas direkt. Denna återbetalas ej. Resterande belopp ska vara inbetalt senast 1 mån innan kursens start. Återbetalning sker mot läkarintyg med mindre än en månad kvar till kursstart.

Ska fakturan skickas någon annanstans eller märkas med något speciellt, vänligen meddela detta vid anmälan. 

Välkommen!

Utbildare: Johanna Alvin (ERYT200, RYT500 samt 100 h Embodied Yin). 
Johanna har studerat intensivt med Satu Tuomela och Tiina Ravelin och inspireras ständigt av exempelvis Tara Judelle, Anja Bergh, Bonnie Bainbridge Cohen, Siarna Sherman, Sally Kempton och Donna Farhi. Hon är utbildad idrottslärare och uppdaterar sig ständigt om kroppens strukturer och möjligheter. Hennes yin klasser karaktäriseras av mycket hjärta. ”Kreativitet. Rörelse. Närvaro. En grundande kraft för medvetenhet, ärlighet och det genuina. Det är yoga för mig. En form där min inre form möter min yttre form. Där jag möter allt. Mattan är fristaden där allt är tillåtet. De mörka och de ljusa ytterligheterna ger utrymme till allt som finns däremellan. I mellanrummet. In the inbetween. Flödet som bär det autentiska. Hjärtat. Friheten. Lättheten. Meditationen. Livet.”

Utbildare: Liselotte Reivén har jobbat med fokus på vår kropps fascia/bindväv i ca 25 år. Som kroppsterapeut med olika slags manuella behandlingar, och som pilatestränare. Att träna utifrån ett fokus på bindväv ger en mångsidig rörelsebank där allt relaterar till varandra i kroppen. Hon är även danspedagog och har undervisat i framför allt house, modernt och jazz genom åren. Det som driver henne är intresset för bindvävens otroliga mångsidighet. Dess egenskaper fascinerar och det är en vävnad som har fått alltför lite uppmärksamhet genom åren. Men genom ny forskning kan vi förstå mer och lära oss hur vi använder oss av dess egenskaper. 

Earlier Event: February 17
PILATES WEEKEND