Back to All Events

RESTORATIVE - förmiddagskurs med Sofia Hansson

Har du någonsin ångrat dig att du tagit tid för en vila, avslappning  eller en massage?

Nej tänkte väl det...

De allra flesta av oss har svårt att prioritera återhämtning och vila då vardagen är fylld av annat som vi upplever som måsten och krav.

Sofia vill ge dig möjlighet att utforska och uppleva effekten av Restorative Yoga under två timmar, vid fyra tillfällen under oktober. Det kommer att vara en liten grupp (cirka 6) där var och en blir extra ompysslad "uppbullad" med kuddar och annat som gör att hela du kan vila djupare. Alla kommer dessutom få ta del av en lugnande massage i de olika positionerna. 

Restorative innebär en vilande, meditativ och terapeutisk form av yoga där kroppen får stöd props (kuddar, filtar, klossar, straps) i syfte att ge kroppen bästa möjlighet att slappna av. 

Vi stannar i varje position en längre stund, från ca 5 minuter och ibland upp till 20 minuter.

Forskningen visar att det är helt nödvändigt att få balans mellan aktivitet/stress och återhämtning. Balansen mellan vårt sympatiska och parasympatiska nervsystem är central för att komma tillrätta med tex oro, ångest och stressrelaterad problematik

Om Sofia
Sofia älskar att inspireras och drivs av personlig utveckling vilket har fört henne till många delar av världen. 

Från början började Sofia praktisera yoga av rent fysiska anledningar och ganska snabbt blev hon mer intresserad av vad som händer på insidan. Hennes yogapraktik hjälper henne att skala av spänningar och skydd som byggts upp , både fysiskt och mentalt och därigenom nå sig själv på ett djupare plan. Hon har en bakgrund som sjukgymnast där hon inriktade sig mest på basal kroppskännedom och Mindfulness. Under tiden utbildande hon sig också till medicinsk yogainstruktör.

På senare tid har hon fått upp ögonen för de mer meditativa och lugna yogaformerna yin och restorative. Sofia anser att många av oss behöver det mer i våra liv även om det kan vara svårt att ge sig själv den tiden i en allt mer hektisk vardag. Hon ser fram emot att dela det som ligger henne så varmt om hjärtat.

Dag & Tid: Tisdagarna 2 okt, 9 okt, 16 okt samt 30 okt (ej 23 okt) kl 9.30-11.30
Plats: FLOW Yogastudio (studioflow.se)
Investering: 1799 kr - betalas via faktura vid anmälan
Anmälan: Maila info@studioflow.se och ange kontaktuppgifter så får du en faktura via mail. Anmälan är bindande men plats kan överlåtas. 

Välkommen!

26731729_1787481124660333_3012061090954227231_n.jpg