Back to All Events

Progress & Regress - utveckla din yogapraktik - workshops med Sara Ström


Progress & Regress - how to individually tailor yoga asana

Lär dig att modifiera, anpassa och få ut mer av din fysiska yogapraktik. Under den här workshopen kommer du få verktyg till att bryta ned och individualisera din yogapraktik för att få ut mer av den - oavsett om det är rörlighet, styrka, teknik, en specifik asana eller stressreducering du är ute efter.

Helgen kommer innehålla:

-       Analys av fysiska förutsättningar och begränsningar för asana

-       Verktyg för att anpassa din yogapraktik för dig eller någon annan

-       Praktik utifrån ett biomekaniskt, fysiologiskt och anatomiskt perspektiv.

Förkunskaper: Du bör har en regelbunden rörelsepraktik, men du behöver ej kunna bemästra de asanas vi kommer gå igenom.

Pincha Progression
Lördag kl 9.30-12

Oavsett om du har vanan eller inte att ta dig an armbalanser kan ett sätt att närma sig en asana vara att bryta ned den till delar som fortfarande liknar den ursprungliga formen. På så sätt kan vi stärka de delar som behöver vara redo när vi väl är i en full armbalans. I den här workshopen tar vi oss an underarmsstående - Pincha Mayurasana.

Build your Bridge
Lördag kl 13-15.30

Bryt ner och bygg upp din Urdhva Dhanurasana. Här får du verktygen för att analysera individuell kapacitet och begränsningar för att kunna ta din brygga vidare.

Funk Up your Bakasana
Söndag kl 9.30-12

Armbalanser kan vara en rolig och spännande del av yogans asanapraktik, det prövar verkligen både ditt fokus och din kroppskontroll. Lär dig att progressivt bygga upp styrka och rörlighet för Eka Pada Bakasana II.

Regress to Destress
Söndag kl 13-15.30

Lär dig vad återhämtning innebär utifrån vår kropps fysiologi och hur du kan skräddarsy dina bas- och vilopositioner utefter din kropp och dina förutsättningar. Helt enkelt: få ut mer av din återhämtning.

 

Lärare: Sara Ström
Datum & Tid: 10-11/11 2018. Ramtid 9:30-15.30 lördag och söndag.
Plats: Studio Flow, Göteborg (www.studioflow.se)
Investering: 1900 SEK för hela helgen. 600 SEK för en workshop.
Boka din plats: Maila info@studioflow.se. Anmälan är bindande. Betalas via faktura som skickas via mail. Återbetalnings sker endast mot läkarintyg. 

Önskar du bo på hotell har vi samarbete med Scandic Europa vid centralstationen. Du får 15% rabatt på deras flexpris - kontakta info@studioflow.se för rabattkod. 

Om Sara

Sara är en yogi och rörelsefantast, född och baserad i Sverige, med världen som inspirationskälla och arbetsplats. Hon håller klasser, workshops, föreläser och utbildar på alla möjliga platser, och ingår i lärarteamet på Nordiska Yogainstitutet.

“Rörelse och hälsa har alltid varit ett intresse hos mig så länge jag kan minnas. Min bakgrund har jag inom dans och hästsport, men jag har alltid haft ett nyfiket sinne och velat testa på det mesta. Det är just nyfikenhet och kunskapslust som får stor uppmärksamhet i min egen yoga- och träningspraktik samt i min undervisning. I min undervisning lägger jag stort fokus på hälsosam rörelselära och medveten närvaro - hur du kan hitta samspelet mellan det inre och det yttre. Jag vill att yogan är till för individen och dess förutsättningar, och inte tvärtom. Yoga är och ska vara stärkande.”

Utbildning

Sara är utbildad och verksam yogalärare (ERYT-500) och certifierad inom Viryayoga. Utöver det är hon utbildad Folkhälsovetare (kandidat) på KI samt pågående master inom Idrottsfysiologi & Biomekanik på GIH. Hon har även tidigare studerat rörelseanalys och rörelselära på avancerad universitetsnivå samt är FRC™ Mobility Specialist och lic. Personlig Tränare. Hon fortsätter ständigt att studera och uppdatera sina kunskaper.

Läs mer på www.yogaprehab.se