Back to All Events

Hur blir känslighet en gåva – fortsättning - workshop med Stine Marcinkowski

Heldagsworkshop för kvinnor

Denna workshop är en fortsättning på workshopen på FLOW i september 2017. Den vänder sig till du som vill gå mer på djupet av mindfulness, yoga terapi och somatisk praktik. Vi kommer göra övningar ihop, samtala och denna gång sätta vår känslighet i relation till vår kvinnliga hormon cykel. Du som inte gick workshopen i september är också välkommen.

Syftet med workshopen

Hur kan större medvetenhet göra oss mer observanta på oss själva och våra behov, så vi kan ta bättre hänsyn till vår egen kropps signaler? Hur kan vi hantera stress och oro genom att fokusera på nuet och andas. Hur lär vi oss att koppla av och veta vad som är bra för oss? Och hur lär vi oss som känslig individ och kvinna att sätta gränser så vi inte känner en massa skuld över att säga nej?

Om det att vara känslig

Som högkänsliga personer är vi ofta fulla av medkänsla och empati för andra. Vi är ofta sociala varelser, passionerade och uppmärksamma på allt som rör sig runt oss. Vi tar in omgivningen på ett hypersensitivt sätt och vår intuition är ofta stark eftersom vi känner av mycket.

Ibland kan det kännas som vi inte har tillräckligt med hård hud på kroppen. Vi kan lätt bli omtumlade av andras och egna känslor och energier. Vi kan också bli deprimerade och utmattade om vi inte får tillräckligt med egen tid för återhämning. Har vi t.ex. varit bland människor för länge kan vi också ofta få en känsla av att vilja fly undan eftersom energin i vårt inkännande har tagit slut. Vi behöver därför hitta strategier och sätt att ta hand om oss själva på ett bra sätt.

Högkänslighet kan ofta missuppfattas som att vara introvert, fast det är inte samma sak. Man kan vara extrovert och högkänslig och därför behöva mycket tid för återhämtning efter sociala engagemang och jobbet på en arbetsplats. Detta kan medföra en känsla av att känna sig fel och inte räcka till. Fast det är tvärtom. Känsligheten är en gåva och om vi inte lär oss att lyssna på den men bara kör över våra stoppsignaler, tappar vi kontakten med oss själva och vår intuition.

Vem

Workshopen leds av Stine Marcinkowski – författare, inspiratör och somatisk rörelsepedagog. Stine, som själv är en känslig person, brinner för att guida andra kvinnor i personlig hållbarhet. Särskilt är hennes intresse stort kring hormonella frågor och hur vi hanterar det genom att praktisera en mer mindful, kontemplativ och kärleksfull tillgång till oss själva och livet i stort.

Läs mer om Stine och hennes arbete på: www.stinemarcinkowski.com

Studio FLOW, Gamlestadsvägen 4, Hus B3, 415 02 Göteborg
Tid: lördagen 10 februari 2018 kl. 10-16, inkl. 1 timmes lunch. Ta med egen eller ta en promenad och köp lunch.
Max antal deltagare: 14 personer
Investering: 900 kr inkl. 25% moms
Anmälan: maila ditt namn och adress till info@studioflow.se. Anmälan är bindande. Vid anmälan skickas en faktura för betalning via mail.

Välkommen!

Later Event: February 17
PILATES WEEKEND