Back to All Events

Föreläsning/workshop - Konsten att andas del 1

Vi andas varje dag. Andetaget följer med oss vart än vi går. Vad än vi gör. Andetaget berättar för oss hur vi mår. Om vi lägger märke till det. Om vi ger det uppmärksamhet och närvaro. Lättare att säga än att göra. Faktum är att andningen och lungorna är ett organ vi kan lära oss att styra för att nyttja hela kroppens kapacitet, både fysiskt och mentalt. 

När vi är stressade hamnar andetaget högre upp, blir ytligare och våra axlar åker oftast upp till öronen, bröstryggen gör ont och höfterna blir stela. Humöret svajar och stubinen blir kortare. Lär vi oss att både använda och nyttja andetaget kan vi också hjälpa oss själva att behålla lugnet i oroliga eller stressade situationer och få den fysiska kroppen mer avslappnad. Hjärnan och nervsystemet fungerar bättre och allt inom dig samarbetar med varandra. När andetaget samarbetar med den fysiska kroppens rörelser kan du också få ut mer av din träning. 

På det här första föreläsningstillfället av två, får du en introduktionsföreläsning om andetaget, lungorna, olika tekniker och dess fördelar. Vi går också igenom och praktiserar andningsövningar som du kan ta med dig i din vardag samt utbyter erfarenheter i gruppen.

För dig som önskar gå på yoga i samband med föreläsningen erbjuds du att delta kostnadsfritt på Yoga Basic på ord schema kl 17.30-18.30 – meddela din önskan i anmälan.

Dag & Tid: tisdag 13 nov kl 18.45 – 20.15
Plats: FLOW Yogastudio
Anmälan: info@studioflow.se
Investering: 300 kr ink lättare fika samt yogaklass i mån av plats. Betalas med kort på plats.

Johanna Alvin driver FLOW och är i botten utbildad idrottslärare, har arbetat som utbildare/föreläsare inom skola/idrott och har en utmattningsdepression i bagaget. Hon delar med sig av sina erfarenheter och hur samtal, skrivande, yoga och andning har varit en väg till där hon befinner sig just nu.

Välkommen!