Back to All Events

Move With Ease - workshop med Olivia Berggren


Move With Ease workshop med Olivia Berggren

Detta är workshopen för dig som vill hitta nya vägar i din yogapraxis eller undervisning. Då alla kroppar är olika, och alltid förändrar sig, kommer vi att sträva mot bättre kroppskännedom för ett hållbart yogande livet ut. En varierad yogapraxis kan stötta vår kropp även utanför yogamattan, och vi kan medvetet reglera vårt nervsystem för mer ro och närvaro. Vi kommer att utforska hur andning, core, höftmobilitet och ryggrad hänger ihop med just det.

Lördagen 2 feb Kl. 10-13
Under förmiddagen utforskar vi vad core är och hur den stöttar vår andning -och tvärtom. Med en stabil kärna får vi optimalt stöd när vi rör oss till och från vårt eget center, och alla rörelser och positioner vi önskar göra blir lättare. Vi följer vår andnings naturliga rytm, och låter våra rörelser anpassa sig efter den snarare än att försöka lära oss någon ny andningsteknik.

Lunch kl. 13-14

Kl. 14-16
Hur hänger höfter och axlar ihop med vår ryggrad och hur kan vi röra oss för mer lätthet i kroppen? Mobilitet vs flexibilitet kommer till utryck när vi rör oss ”hands free” och känner på vad mjuk styrka är och betyder för vår rörelsepraxis. Bakåtböjningar har aldrig känts bättre sedan man integrerat framsida med baksida, höfter med axlar och kärnan däremellan -vi kommer att arbeta med just det på kroppens egna premisser.

Söndag 3 feb Kl. 10-12
Move With Ease - Klassen för dig som kanske inte hittat rätt i krigare och klassiska solhälsningar men ändå vill yoga. Vi arbetar med att integrera hela kroppen både i små och stora rörelser och använder vägg, golv och block som referens för ökad kroppskännedom. Du kommer garanterat hitta rörelser som din kropp längtat efter och även få tips om hur du integrerar det i din rörelsepraxis.

Om Olivia:
Olivia har över 10 års erfarenhet av yoga och undervisning. Hon är välorienterad i anatomi och fysiologi och strävar alltid efter att leda klasser som följer kroppens potential och behov. ”Less is more” beskriver bäst hennes egen praxis och undervisning, och hon menar att en välbalanserad rörelsepraxis är grunden till all hälsa -såväl fysisk och psykisk. Olivia bor i Västerås där hon även läser till fysioterapeut.

Dag & Tid: 2-3 feb 2019 (lör kl 10-16, sön kl 10-12)
Plats: FLOW Yogastudio (studioflow.se)
Investering: Lördag 850 kr för dig med AG eller klippkort på FLOW -900.- för övriga.
Söndag 250 kr för dig med AG eller klippkort på FLOW - 300.- för övriga.
Hela helgen: 1100.-
(betalas med kort på plats)
Anmälan: maila info@studioflow.se. Anmälan är bindande. Återbetalning sker endast mot läkarintyg. Dyker du ej upp på bokad plats får du en faktura i efterhand via mail.

Välkommen!