Back to All Events

Workshops med Josephine Selander


Hur kan vi bryta upp yogans, ibland, statiska rörelsemönster? Och hur kan yogan i ännu högre grad stödja livet utanför mattan? Utifrån ny rörelseforskning kring ledlära från bl.a. USA, fysioterapi och viryayogans hälsosamma biomekanik jobbar vi med att upptäcka hur nya rörelsemönster påverkar oss dels i hur yogans känns för stunden, dels i kroppen i ett längre perspektiv.

Vårt filosofiska tema är buddhistisk psykologi. Hur kan korsbefruktningen från tankar som formulerades 500 före vår tideräkning och modern psykologi stödja oss i vardagen?

Fredag 5/4

kl. 17.00-19.00

Axelklass. Axlarna är en ganska instabil led samtidigt som vi kan känna oss stela i skulderna. Den här eftermiddagen utforskar vi hur axlarna kan förändra din yoga! Var beredd på kul yoga.

Lördag 6/4

9.00 – 12.00

Slow viryaflow och stark rygg. Vi börjar med ett skönt vinyasaflöde med ett något annorlunda rörelsemönster för att landa i innovativa övningar och viryans biomekanik för att se vi hur vi stärker ryggen genom höfterna. Vi landar i säkra och kul bakåtböjningar.

I pausen har vi info- och frågestund om Nordiska yogainstitutets yogalärarutbildningar inför hösten på Studio Flow.

15.00 – 17.00

Framåtfällningar: för eller emot? Under eftermiddagen jobbar vi med odramatiska framåtfällningar och upptäcker hur framåtfällningar fungerar oavsett om du är superrörlig, stel som ett kylskåp eller rent av får ont av framåtfällningarna.

Dag & Tid: Fredag 5/4 kl 17.00-19.00, Lördag 6/4 kl 9.00-12-00 & 15.00- 17.00

Plats: FLOW Yogastudio ( www.studioflow.se)

Investering: Fredag & Lördag 1100 kr, fredagens klass 375 kr, lördag fm 475 kr & lördag em 375 kr

Betalas på plats.

Anmälan: Maila info@studioflow.se. Anmälan är bindande men plats kan överlåtas. Dyker du inte upp på bokad plats får du en faktura i efterhand. det går bra att sätta sig på reservlista även om klassen är full då livet alltid händer.

Välkommen!

Om Josephine:

Josephine är grundare till Nordiska Yogainstitutet och initiativtagare till viryayoga och rehabyoga. Hon har skrivit böckerna Dynamisk Yoga, Våga Yoga, Yoga från insidan, Yoga för dig och Yoga och ACT (Acceptence Commitment Therapy). Josephine är E-RYT 500 (Experienced Registered Yoga Teacher) inom Yoga Alliance och utbildar yogalärare i Sverige, Norge, Spanien och Indien. Josephine har en masterexamen i idéhistoria

Earlier Event: March 29
Fascia Flow® - en workshop om fascia.
Later Event: April 7
Persika! Workshop med Anja Bergh