Back to All Events

Viryayoga och Self-compassion

Hur behandlar du dig själv när du stöter på svårigheter, eller när livet känns tungt och svårt?Är tendensen att du klankar ner på dig själv eller att kritisera dina handlingar, känslor och reaktioner? 

Self-compassion, eller självmedkänsla, är ett koncept som har fått mycket uppmärksamhet inom psykologisk forskning de senaste decennierna. Självmedkänsla handlar om att odla en relation till dig själv med utgångspunkt i medkänsla och vänlighet. Metoderna vi använder för att öva oss i självmedkänsla har vetenskapligt stöd och är influerade av buddhistisk filosofi. Flertalet vetenskapliga studier visar att vi, genom att öva oss i självmedkänsla, kan bli mer motståndskraftiga mot depression, ångest och stress. Forskning visar dessutom att vi med mer självmedkänsla också verkar vara mer nöjda och tillfreds med våra liv. 

Under den här heldagen får du utforska tekniker från Compassion-focused therapy (CFT) och Self-compassion, för att se om de kan ge dig nya perspektiv och stärka dig i livet. Du får både teoretisk kunskap om självmedkänsla och hur det kan hjälpa dig att hantera svåra känslor, samt verktyg för att fortsätta arbeta med att odla en vänligare relation till dig själv.

Dag & tid: 7 september kl 9.00- 16.30

9.00-11.00 Workshop i Viryayoga

11.00-12.00 Föreläsning

12.00-13.00 Lunch

13.00-14.30 Övningar i Self-compassion och guidad meditation

14.30-16.00 Viryayogaklass

16.00-16.30 Reflektioner och avslutning

Anmälan: du anmäler dig via studioflow.gymsystem.se, anmälan är bindande. 

Investering: 1500kr ( du som har klippkort eller ag på FLOW har 20% rabatt på kursen)

Gustav är legitimerad psykolog, författare och certifierad Viryayogalärare (RYT-200). Han har även utbildning inom Virya Rehabyoga, Virya Strength & Mobility, Virya Puls, Virya Sequencing och Virya PT-yoga. Gustav är en av huvudlärarna på Nordiska Yogainstitutet.

Observera att kursen kräver minst 5 deltagare för att bli av. 

Earlier Event: August 29
YIN YOGA GRUNDUTBILDNING - aug 2019