YOGA

 

 

Yoga är en väg att finna balans och harmoni för både insida och utsida. Medvetenhet och närvaro ökar förmågan att lyssna till vad som händer i kropp och sinne. Yogans alla delar, fysiska, mentala, spirituella, är ett verktyg för att lättare möta vardagens intryck och händelser med lugn och balans samt ett verktyg för att släppa på spänningar och blockeringar i kroppen. Yogan skapar mer utrymme, rörlighet och styrka både fysiskt och mentalt. Klasserna erbjuder alternativ efter erfarenhet, känner du dig osäker rekommenderar vi nybörjarkursen där vi lägger grunden för att delta på samtliga klasser. 
Läs mer under varje lärare vad yoga betyder för dem och vad de inspireras av.

YOGA passar alla nivåer. Alternativ ges för nybörjare och mer vana yogis. 

YOGA BASIC passar dig som är nybörjare eller vill gå tillbaka till grunden.

VINYASA FLOW  är en dynamisk yogaform där andetag och rörelse följer varandra. Grunden ligger i den klassiska yogan men med mer flöde. Tema och upplägg kan variera från lärare till lärare. 

FLYGANDE YOGA - vi använder yogagungan som ett verktyg för att både utmana styrka, stabilitet och teknik - men också som ett verktyg för avslappning och mer restorativ yoga.

 

 

YIN/
RESTORATIVE

 

 

I Yin yoga skapar vi mjuka flöden med sittande och liggande positioner som hålls under längre tid. Positionerna stimulerar energiflödet i meridianerna, energikanalerna i kroppen. I en tid med mycket yang influenser kan yin hjälpa oss att stanna upp, reflektera och börja om. Yin yoga ökar medvetenheten och kontakten mellan kropp och sinne och i varje dimension kan mer utrymme ge mer plats och hjälpa oss att släppa på spänningar och begränsningar. Bindväv och fascia stimuleras såväl som det mentala och yin yogan är en väg till vårt innersta. Att våga lyssna, våga känna, våga vara.

Passar alla som vill stressa ner, släppa taget om virrvarr av tankar, vill släppa taget både fysiskt och mentalt för en stund och vill hitta mer rörlighet i kroppen.

RESTORATIVE - en meditativ form av yoga för återhämtning. Med hjälp av mycket bolster, filtar och andra props får alla delar av dig en möjlighet till vila, stillhet, tystnad och återuppbyggnad.

 

MEDITATION

Meditation hjälper dig att skapa förutsättning för ett inre lugn, lättare möta och hantera tankemönster och känslor, minska stress och ge dig ett allmänt välbefinnande. Meditation kan ha god inverkan på både hjärna och blodtryck. Meditation ger både kroppslig och mental avslappning  och vi använder oss av olika koncentrationstekniker, andning, energi, fokuspunkter, iakttagelser och uppmärksamhet med mera i dessa ledda meditationer. Kom som du är, ombyte ej nödvändigt så länge du är bekväm.

 

PILATES & FASCIA FLOW

 
 
 

Med tekniker från yoga, pilates och funktionell träning bygger vi styrka från bålen och jobbar upp stabilitet i hela kroppen. Vi använder den egna kroppen som verktyg. Passar alla nivåer och den som vill bära sig själv med lätthet och stabilitet i både vardagen och på mattan.

PILATES PROPS Med samma grund som ovan utmanar vi kroppen lite extra med olika redskap, tex yogahjulet, bollar mm. Denna klass har bytt namn från Strong Stability till Pilates Propps. OBS! Bokas via fliken PILATES ons 18.30-19.45 i timecenter.  

 
 

Schema v 36-50

Receptionen är öppen 30 min innan första klassen och är öppen 15-30 min efter  sista klassen. På söndagar är receptionen inte öppen, undervisande lärare öppnar dörren. Mattor och allt du behöver finns på studion. 

Aktuellt schema finns alltid på bokningssidan, fler klasser kommer att tillkomma under vissa veckor så håll gärna utkik. Ibland plockar vi bort klasser till förmån för workshops eller event. Det aviseras om i förväg och innan klassen blir bokningsbar i så fall. Boka alltid din plats på klassen. Första gången du bokar en plats via studioflow.gymsystem.se behöver du skapa ett konto. Detta konto både bokar och avbokar du din plats med. 

Dyker du inte upp på bokad plats dras en gång automatiskt på ditt kort om du har klippkort. Har du autogiro eller klippkort och inte dyker på tre bokade klasser spärras du från systemet i 30 dagar. Detta kan låsas upp i receptionen till en kostnad av 100 kr. 

Om du har en reservplats så se till att kolla din mail fyra timmar innan, då du ser om du fått plats eller ej. Detta av respekt för andra yogis som väntar på din plats, alternativt avboka senast 4 tim innan. 

Här hittar du bokningsmanualer.

Du hittar fler kurser och workshops här.

Detta är ett schema med reservation för ändringar.

När vädret tillåter håller vi klasserna utomhus på vår fantastiska takterrass.
Vi har en dusch på studion. Tillgång till omklädning finns, och givetvis toalett.
Vi jobbar med dynamiskt schema efter efterfrågan och beläggning så har du önskemål, maila dem gärna till info@studioflow.se

Vi erbjuder även egna företagsklasser på studion eller på er egen arbetsplats. Kontakta info@studioflow.se för mer info.

Schema från v 2 2019

Skärmavbild 2018-11-28 kl. 08.18.17.png