YOGA

 

 

Yoga är en väg att finna balans och harmoni för både insida och utsida. Medvetenhet och närvaro ökar förmågan att lyssna till vad som händer i kropp och sinne. Yogans alla delar, fysiska, mentala, spirituella, är ett verktyg för att lättare möta vardagens intryck och händelser med lugn och balans samt ett verktyg för att släppa på spänningar och blockeringar i kroppen. Yogan skapar mer utrymme, rörlighet och styrka både fysiskt och mentalt. Klasserna erbjuder alternativ efter erfarenhet, känner du dig osäker rekommenderar vi nybörjarkursen där vi lägger grunden för att delta på samtliga klasser. 
Läs mer under varje lärare vad yoga betyder för dem och vad de inspireras av.

YOGA passar alla nivåer. Alternativ ges för nybörjare och mer vana yogis. 

YOGA BASIC passar dig som är nybörjare eller vill gå tillbaka till grunden.

MORGONYOGA - en lite lugnare start på dagen, passar alla. 

VINYASA FLOW  är en dynamisk yogaform där andetag och rörelse följer varandra. Grunden ligger i den klassiska yogan men med mer flöde. Tema och upplägg kan variera från lärare till lärare. 

BARNVAGNSYOGA - Du som blev förälder för minst sex veckor sedan och som har ett barn som är upp i krypålder är varmt välkommen. Mattor finns på plats och du kan ha vagnen bredvid mattan om du vill. Det som händer det händer. Matpaus eller gråtfester. En våning upp kan man slå sig ner i soffan för att pausa om det behövs. Vi yogar i lugn takt med fokus på att hitta rörlighet och stabilitet i kroppen. Alla föräldrar är välkomna. OBS - denna klass kommer tillbaka på schemat när det finns tillräckligt med intresse för det. 

BARNYOGA 4-7 år - I barnyogan som är på torsdagar, jämna veckor, förmedlas verktyg till barnen som de kan använda i sin vardag för att få ett mer avslappnat och medvetet liv redan nu. De övas på att  ta stora härliga andetag, om man begränsar sin andning är det lätt att känna sig arg, irriterad eller ledsen. Liksom vuxna har barn behov av balans för att må bra. Varje tillfälle bjuder på ett nytt tema som ramar in klassen på ett värdefullt sätt. Du som vuxen erbjuds att vara med på yogaklassen en trappa ner samtidigt som ditt barn yogar. Läs mer under event. OBS - återkommer under 2018.

SELF PRACTICE - Denna tid är studion öppen för alla, medlemmar eller ej, att komma och göra sin egen praktik. Den egna praktiken kanske är den viktigaste men kan vara svår att få till. Kom och gör den på studion. Tiden är ej lärarledd men det finns personal på plats. Kostnadsfri och öppen för alla. Du kan komma när som helt under tiden 7.00-9.00

 

YIN/
RESTORATIVE

 

 

I Yin yoga skapar vi mjuka flöden med sittande och liggande positioner som hålls under längre tid. Positionerna stimulerar energiflödet i meridianerna, energikanalerna i kroppen. I en tid med mycket yang influenser kan yin hjälpa oss att stanna upp, reflektera och börja om. Yin yoga ökar medvetenheten och kontakten mellan kropp och sinne och i varje dimension kan mer utrymme ge mer plats och hjälpa oss att släppa på spänningar och begränsningar. Bindväv och fascia stimuleras såväl som det mentala och yin yogan är en väg till vårt innersta. Att våga lyssna, våga känna, våga vara.

Passar alla som vill stressa ner, släppa taget om virrvarr av tankar, vill släppa taget både fysiskt och mentalt för en stund och vill hitta mer rörlighet i kroppen.

RESTORATIVE - en meditativ form av yoga för återhämtning. Med hjälp av mycket bolster, filtar och andra props får alla delar av dig en möjlighet till vila, stillhet, tystnad och återuppbyggnad.

 

MEDITATION

Meditation hjälper dig att skapa förutsättning för ett inre lugn, lättare möta och hantera tankemönster och känslor, minska stress och ge dig ett allmänt välbefinnande. Meditation kan ha god inverkan på både hjärna och blodtryck. Meditation ger både kroppslig och mental avslappning  och vi använder oss av olika koncentrationstekniker, andning, energi, fokuspunkter, iakttagelser och uppmärksamhet med mera i dessa ledda meditationer. Kom som du är, ombyte ej nödvändigt så länge du är bekväm.

 

PILATES

 
 
 

Med tekniker från yoga, pilates och funktionell träning bygger vi styrka från bålen och jobbar upp stabilitet i hela kroppen. Vi använder den egna kroppen som verktyg. Passar alla nivåer och den som vill bära sig själv med lätthet och stabilitet i både vardagen och på mattan.

PILATES PROPS Med samma grund som ovan utmanar vi kroppen lite extra med olika redskap, tex yogahjulet, bollar mm. Denna klass har bytt namn från Strong Stability till Pilates Propps. OBS! Bokas via fliken PILATES ons 18.30-19.45 i timecenter.  

 
 

Schemat gäller v 2-25 2018

Dörrarna är öppna ca 30 min innan första klassen och är öppna ca 15 min efter/innan efterföljande klasser. Mattor och allt du behöver finns på studion. 

Vi har öppet hela sommaren, aktuellt schema för v 26-34 hittar du på timecenter.se/studioflow

Aktuellt schema finns alltid på bokningssidan, fler klasser kommer att tillkomma under vissa veckor så håll gärna utkik. Ibland plockar vi bort klasser till förmån för workshops eller event. Det aviseras om i förväg och innan klassen blir bokningsbar i så fall. Boka gärna din plats inför varje klass så du vet att det finns plats och att läraren vet på ett ungefär hur många som kommer. Första gången du bokar en plats via Timecenter behöver du skapa ett konto. Detta konto både bokar och avbokar du din plats med. 

Dyker du inte upp på bokad plats kryssar vi en gång på ditt kort om du har klippkort. Har du autogiro och inte dyker på tre bokade klasser skickar vi dig en faktura på 100 kr. 

Om du har en reservplats så se till att kolla din mail fyra timmar innan, då du ser om du fått plats eller ej. Detta av respekt för andra yogis som väntar på din plats, alternativt avboka senast 4 tim innan. Om du ej avbokar din plats debiteras du för den via faktura.

Du hittar fler kurser och workshops här.

Detta är ett schema med reservation för ändringar.

OBS! Barnvagnsyogan som låg på onsdagar är tyvärr borta från schemat. Önskar du ha barnvagnsyoga? Maila info@studioflow.se om önskemål eller om ni kanske är ett gäng som vill komma som en enstaka aktivitet.

När vädret tillåter håller vi klasserna utomhus på vår fantastiska takterrass.
Det finns ännu inte dusch på studion men vi jobbar på det. Tillgång till omklädning finns, och givetvis toalett.
Vi jobbar med dynamiskt schema efter efterfrågan så har du önskemål, maila dem gärna till info@studioflow.se

En drop in/enstaka klass kostar 200 kr vid varje tillfälle och väljer du att inom en månad köpa ett kort så drar vi av 200 kr på summan av ditt klippkort, spara därför kvittot. 
Vi öppnar studion minst 15 min innan klass men är oftast på plats ändå. Står skylten ute att yoga pågår ber vi dig vänta tills tiden på som står på skylten infaller. 

Vi erbjuder även egna företagsklasser på studion eller på er egen arbetsplats. Kontakta johanna@studioflow.se för mer info.