Back to All Events

Assistering för yogalärare - WORKSHOP


Beröring kan vara helande och läkande. Beröring ger närvaro. Hjärnan, kroppen, sinnena – alla delar av dig mår bra av beröring och är i behov av det. På en yogaklass har vi möjlighet att ge just detta. Om vi gör det medvetet, grundligt, vet varför och med känsla för mottagaren. Assisteringar på en yogaklass kan vara tydliga fysiska beröringar och justeringar men också mer grundande och energigivande. De kan vara flödande och de kan vara stilla. De kan vara med din röst och med din närvaro. De kan ge en förstärkt upplevelse av vad du vill förmedla.

Den här en- eller tvådagars workshopen riktar sig till dig som är yogalärare men inte riktigt hittat ditt sätt att assistera så att det känns tryggt och närvarande och/eller för dig som vill fräscha upp dina kunskaper i placering av exempelvis händer eller olika varianter av assisteringar samt få erfarenhetsutbyte med andra yogalärare. 

Innehåll dag 1:
-Teoretisk och praktisk genomgång samt assisteringar i stående positioner, liggande positioner, balanspositioner, twistar, bakåtböjningar och framåtfällningar
- Olika varianter för olika mottagare
- Placering av dig som lärare, trygg ingång och utgång i assistering

Innehåll dag 2
-Assistering av solhälsningen och flödande sekvenser
- Energigivande assisteringar och beröring
- Andra typer av assisteringar än fysisk beröring

Båda dagarna:
- Diskussion om assisteringar - lämplighet, när, vem,, hur, varför
- Öva på att assistera varandra enskilt och i klass
- Diskussioner och erfarenhetsutbyte med andra yogalärare

Kompendium med bilder på grundläggande positioner ingår så att du kan föra anteckningar i direkt anslutning till den asana som avses.

Denna workshop kan registreras som 12 h continuing education hours hos Yoga Alliance.
Begränsat antal platser (dock minst 6 anmälda till respektive dag för att ws ska bli av) .

Lärare: Johanna Alvin
Dag & tid: 19-20 aug kl 9.00-16.00 båda dagarna, lunch 12.00-13.00
Anmälan: Ansökan sker till utbildning@studioflow.se. Märk ämnesraden med ”Assistering för yogalärare”. Skriv vilken/vilka utbildningar du gått tidigare och din relation till assisteringar. Svar tillbaka bekräftar din anmälan.
Investering: 950 kr för en dag och 1800 kr för båda dagarna (ink 6% moms). Betalas via faktura vid anmälan. Återbetalning sker endast mot läkarintyg. Se återbetalningspolicy nedan. Din anmälan bekräftar att du godkänt villkoren. (Vid ev inställd ws återbetalas givetvis hela investeringen).

Enligt lagen har du som privatperson 14 dagar ångerrätt på din bokning hos oss. Detta gäller dock inte fritidstjänster, resor, retreat, eller event där näringsidkaren har tagit in externa tjänster. För resor kan din reseförsäkring dock gälla, kontakta ditt försäkringsbolag för att ta reda på hur just ditt avtal ser ut.

När du anmäler dig till någon av våra workshops eller utbildningar har du 14 dagar ångerrätt från det datum du fått din plats bekräftad, ej från och med det datum du betalat.   Om du bokar dig mindre än 14 dagar innan starten har du ingen ångerrätt. Om du mottagit bekräftelse för din plats, godkänner du att betala resten av din faktura i enlighet med gällande betalningsplan oavsett om du faktiskt deltar. Vi gör endast återbetalningar mot läkarintyg.

Livet blir inte alltid som vi tänkt oss men av rättvisa för alla gör vi inga undantag med återbetalning utanför ramarna ovan. Om du blir akut sjuk, kontakta oss så undersöker vi om det eventuellt finns utrymme för möjlighet att delta på annan undervisning. OBS, det är dock ingen garanti att du får annan utbildning eller workshop i ersättning/utbyte.

Vi lägger mycket tid och hjärta i det vi erbjuder och strävar efter att erbjuda det allra bästa för dig som deltar. Skulle problem eller brister upptäckas gör vi vad vi kan för att lösa problemet. Du som anmäler dig ansvar ytterst för ditt deltagande och engagemang. Vid frågor är du välkommen att maila utbildning@studioflow.se

Önskar du bo på hotell har vi samarbete med Scandic Europa vid centralstationen. Du får 15% rabatt på deras flexpris - kontakta info@studioflow.se för rabattkod. 

Foto: Therese Hagstedt